Vijesti
Žuta štampa
Incident u Tuzli
Uhapšen muškarac koji je vrijeđao Božu Vreću
17.11.2016. 12:00
Izvor: mojportal.ba
Uhapšen muškarac koji je vrijeđao Božu Vreću
Blizu šest stotina ljudi uživalo je u koncertu interpretatora sevdalinke Bože Vreće, koji je u prošlu subotu, po četvrti put nastupio u Tuzli.
Velika sala Bosanskog kulturnog centra bila je na momente mala, da primi svu emociju koju je ovaj svojevrsni umjetnik slao svojoj publici, piše magazin Express.
Ono što je posebno iznenadilo tuzlansku publiku je Božina jednostavnost i pristupačnost, kao i snaga i mogućnost da punih devedeset minuta pjeva na sceni a capella, bez ikakve pratnje i muzičkih instrumenata.
''Ovo je četvrti put da nastupam u Tuzli, a ovaj grad je uvijek podržavao ono što radim, tako da se nadam da će koncerti u Tuzli, u narednim godinama postati običaj'' - kazao je Vrećo, koji je posebno oduševljenje poštovaoca njegove interpretacije izazvao izvodeći autorsku pjesmu ''Lejlija'', koju je posvetio svojoj majci.
Sve vrijeme koncerta Vrećo je komunicirao sa publikom, a buru oduševljenja je izazvao, kada je u pauzi pozvao sve one koji su mu donijeli, možda cvijeće, da mu ga i uruče. Ne treba posebno napominjati da je pored cvijeća dobio i veliki broj drugih poklona, a druženje je nastavljeno i na promociji njegove knjige ''Mila'', istu noć.
No, ono što je jednim dijelom bacilo mrlju na ovaj muzički događaj je i ometanje Vreće, ali i publike u dvorani. Naime, jedna osoba je tokom koncerta uznemiravala posjetioce, ali i na nedoličan način dobacivala i komentarisala stil odijevanja i nastup bh. interpretatora sevdalinke.
Nakon završetka muzičkog performansa, ista osoba se naguravala sa posjetiocima ovog muzičkog događaja. Na sreću, tuzlanski policajci su brzo odreagovali i sankcionisali izgrednika.
- Policija je intervenisala u ovom događaju i jedna osoba je lišena slobode. Riječ je o dvadesetpetogodišnjem A.M. iz Tuzle i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak za narušavanje javnog reda i mira - rečeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.