Vijesti
Žuta štampa
Očekuje se prava jagma
Za proslavu Nove godine u Sarajevu vlada veliki interes
21.11.2016. 12:00
Izvor: mojportal.ba
Za proslavu Nove godine u Sarajevu vlada veliki interes
Iako je do novogodišnjih praznika ostalo nešto više od mjesec dana, u Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo vjeruju da bi glavni grad BiH za Novu godinu mogao biti najposjećeniji grad regije.
Kako je potvrdila glasnogovornica Turističke zajednice KS Asja Hadžiefendić-Mešić, za novogodišnje praznike u Sarajevu očekuje se veliki broj turista.
“Mi očekujemo veliki broj gostiju. Trenutno je u Sarajevu za Novu godinu rezervisano preko 50 posto svih smještajih kapaciteta. Ne znamo precizno odakle su gosti, ali pretpostavljamo da su, kao i prethodnih godina, iz zemalja regije, s tim što imamo jako veliki priliv turista iz zapadnih zemalja, budući da oni tada imaju period kada ne rade”, istakla je Mešić.
Prema njenim riječima, broju posjeta turista Sarajevu za novogodišnje praznike uveliko će doprinijeti doček na otvorenom, odnosno koncert Dine Merlina.
Mešić ističe kako je optimistična i da Turistička zajednica KS vrijedno radi kako bi se pripremila za doček stranih gostiju.
“Možemo slobodno reći da očekujemo jagmu za Sarajevo početkom decembra. Nova godina u Sarajevu jedan je od onih kritičnih datuma u turističkoj ponudi kada nam uvijek fali kreveta”, zaključila je Mešić.