Vijesti
Politika
Otvorena istraga protiv Mirsada Kukića, Amira Zukića i Asima Sarajlića!
24.11.2016. 12:00
Izvor: Moj Portal
Otvorena istraga protiv Mirsada Kukića, Amira Zukića i Asima Sarajlića!
Tužilaštvo Kantona Sarajevo donijelo je naredbu o provođenju istrage protiv dvojice potpredsjednika SDA – Asima Sarajlića i Mirsada Kukića, te protiv generalnog sekretara te stranke Amira Zukića, javlja Žurnal.info.

Prema naredbi, zavednoj pod brojem T09 0 KTK 0104948 16, a koja je u posjedu Žurnala, Sarajlić, Kukić i Zukić osumnjičeni su da su počinili krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela iz člana 340 Krivičnog zakona FBiH.

Istraga protiv trojice visokih zvaničnika SDA pokrenuta je u okviru predmeta “Bosna”, a na teret im se stavlja da su organizirali i koordinirali grupom koja je vršila nezakonita zapošljavanja u javnim preduzećima u Federaciji BiH.

U okviru ove istrage, prije tri mjeseca su uhapšeni Safet Bibić, Esed Džananović, Ramiz Karavdić, te Senad i Nedžad Trako.

Za navedenu petorku, Tužilaštvo Kantona Sarajevo je zatražilo produženje pritvora za još tri mjeseca, kako bi imalo dovoljno vremena da istraži sve sumnjive poslove Asima Sarajlića, Mirsada Kukića i Amira Zukića, za koje se sumnja da su rukovodili ovom organizovanom grupom.