Vijesti
Svijet
Obračun sa policijom
Osumnjičeni za napad u Berlinu ubijen u Milanu
23.12.2016. 12:00
Izvor: mojportal.ba
Osumnjičeni za napad u Berlinu ubijen u Milanu
Talijanski ministar unutarnjih poslova Angelino Alfano potvrdio je na hitnoj konferenciji za novinare u Rimu kako je potpuno siguran da je muškarac ubijen rano jutros u pucnjavi u Milanu Anis Amri, osumnjičenik za napad na Božićni sajam u ponedjeljak u Berlinu.
Talijanski istražitelji još uvijek nisu utvrdili je li pištolj kojim je Amri jutros upucao talijanskog policajca isti onaj kojim je navodni napadač ubio poljskog vozača kamiona u Berlinu.
Talijanska Repubblica piše kako je identitet ubijenog Amrija potvrđen nakon usporedbe crta lica sa službenim informacijama te usporedbom otisaka.
Talijanska policija je imala informacije o tome kako se Amri nalazio u predgrađu Milana, kazao je izvor za Reuters.
Osumnjičeni za teroristički napad u Berlinu ubijen je u pucnjavi u Milanu u Italiji, piše Reuters, pozivajući se na sigurnosne izvore.
Do pucnjave je navodno došlo nakon što je osumnjičenik zaustavljen od strane policije u rutinskoj kontroli. Kako piše Daily Mail, Amri je upucao policajca te ga teško ranio.
Za vrijeme pucnjave je uzvikivao "Allahu ekber" te je pokušao pobjeći od policije, istovremeno pucajući na policajce. Kako pišu talijanski mediji, Amrija su u 3 ujutro zaustavila dva policajca. Nakon što je Amri ranio prvog, drugi ga je upucao i ubio.
Kod Amrija je pronađena karta za voz, koja će istražiteljima pomoći otkriti kuda se Amri kretao proteklih nekoliko dana. Kako navodi Corriere della Sera, Amri je iz Chamberyja u Francuskoj putovao u Torino, a nakon toga u Milano. Na željezničku stanicu stigao je u 1 ujutro, dva sata prije nego što ga je zaustavila kontrola. Slučaj je preuzela talijanska antiteroristička policija.