Vijesti
Žuta štampa
Pjevačice žestoko "zaratile"
Šemsa odgovorila Karleuši: Slušala sam te dok si pjevala moju seljačku pjesmu u Njemačkoj!
10.01.2017. 12:00
Izvor: avaz.ba
Šemsa odgovorila Karleuši: Slušala sam te dok si pjevala moju seljačku pjesmu u Njemačkoj!
Šemsa Suljaković odgovorila je na provokacije Jelene Karleuše, koja je u "Zvezdama Granda" rekla da su pjesme "Južnog vetra" seljoberske i džiberske.
Karleuša je kritikovala takmičarku zato što je pjevala Šemsin hit "Svako me proleće na tebe seti". Nakon što je izazvala burne reakcije kolega iz žirija, a naročito Bosanca i Snežane Đurišić, koju je baš razljutila, nakon nekoliko dana oglasila se i Šemsa, nazvavši Karleušine izjave "neukusnim i neznalačkim".
- Karleuša je morala da se brani od kolega iz žirija, koji su je napali sa svih strana, pa je kao argument za to što je pjesme nazvala seljačkim kazala da su bile zabranjene na srpskoj nacionalnoj televiziji. E, da joj samo kažem da je "Južni vetar" zvuk, odnosno da su pjesme bile pod embargom u cijeloj bivšoj državi, a po inerciji su najveću popularnost doživjele kada ona nije bila ni rođena. I danas su svi pjevači jednako popularni i traženi - rekla je Šemsa.
Ističe kako pjesma može biti samo dobra i loša.
- Njen komentar bio je u najmanju ruku neukusan i neznalački. Ja sam je slušala u Njemačkoj kad je pjevala moju pjesmu "Što me pitaš" i šta da joj kažem osim da je napomenem da u cijeloj Srbiji publika luduje za tim, kako je rekla, jadom, pa tako i za mojim pjesmama - rekla je Šemsa za portal Glamurpress.
Pored Šemse, oglasio se i Mile Bas, osnivač "Južnog vetra", koji je objavio video na kojem Karleuša na nastupu pjeva pjesmu Sinana Sakića, koji se također proslavio pod okriljem ove produkcije.