Vijesti
Politika
Željko Komšić, predsjednik DF
Raskomadat će zemlju ako ne stvorimo građanski blok
17.01.2017. 12:00
Izvor: avaz.ba
Raskomadat će zemlju ako ne stvorimo građanski blok
Predsjednik Demokratske fronte (DF) Željko Komšić, u sinoćnjem intervjuu za TV1, podršku Tomislava Nikolića nedavnim izjavama Milorada Dodika o "priključenju RS Srbiji" ocijenio je predizbornom kampanjom srbijanskog predsjednika uoči izbora u Srbiji, za koje Nikolić još nije dobio kandidaturu iz svoje stranke.
Odgovarajući na upit je li odgovor na secesionističke pokušaje u zemlji stvaranje patriotskog bloka u BiH, Komšić je kazao da radije zagovara opciju stvaranja građansko-lijevog bloka.
- Bilo bi dobro kada bi se na sljedeće izbore izašlo s tim blokom. Uvijek kažem zašto ne tu pozvati i Našu stranku, koja se ne profilira kao lijeva stranka, zašto ne pozvati i Savez za bolju budućnost da se u to uključi, zašto ne pozvati neke druge stranke. Bojim se, ako to ne uradimo, ovi će raskomadati zemlju. Oni će je možda formalno držati u nekim granicama, ali će je u suštini raskomadati te čekati povoljnu historijsku priliku da je i praktično podijele, i to na način kao što su to radili Cvetković i Maček '39. godine - kazao je Komšić.