Vijesti
Sport
Koldžo uručio ček za izgradnju istočne tribine: Želimo da Zmajevi igraju na Grbavici
30.01.2017. 12:00
Izvor: klix.ba
Koldžo uručio ček za izgradnju istočne tribine: Želimo da Zmajevi igraju na Grbavici
Fudbalski klub Željezničar organizovao je konferenciju za novinare povodom uručenja čeka za izgradnju istočne tribine, koji je uručio načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo.
"Prilikom usvajanja budžeta odvojili smo sredstva za pomoć u izgradnji istočne tribine stadiona Grbavica. Problemi su riješeni. Sve tribine treba uraditi, a za to smo odvojili finansijska sredstva koja sasvim sigurno nisu mala, a riječ je o 100.000 KM. Podsjetit ću da je Općina finansirala i obnovu reflektora, a pomogli smo i rekonstrukciju svlačionica. Napravili smo vještačku travu, a sada smo na završetku projekta izgradnje reflektora na pomoćnom stadionu", rekao je načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo.
Načelnik je podsjetio da je ova institucija još prošle godine podržala i akciju kupovine stolica.
"Imamo zajednički cilj da se stvore preduvjeti za razvoj sporta u Općini Novo Sarajevo, a trenutno nam je važno da podržimo izgradnju stadiona kako bi se ovdje igrale i međunarodne utakmice, kako one koje igra naš Željo, tako i one koje igra naša reprezentacija", rekao je Koldžo.
Medijima se obratio i direktor FK Željezničar Mirsad Šiljak.
"Želim se zahvaliti načelniku Koldži koji je bio dobro upućen u sve procese rada vezane za unapređenje infrastrukture stadiona Grbavica. Nadam se da ćemo uz podršku Općine Novo Sarajevo uspješno završiti i sljedeći projekt, a to je izdgradnja južne tribine za naše navijače", istakao je Šiljak.