Vijesti
Žuta štampa
Ispovijest prijateljice otkrila
Maca do prije nekoliko godina nije mogla pratiti titlove na filmovima
10.02.2017. 12:00
Izvor: avaz.ba
Maca do prije nekoliko godina nije mogla pratiti titlove na filmovima
Tuzlanska starleta Senada Nurkić, poznatija kao Maca, odlučila je kako je vrijeme da postane Beograđanka. Preseljenje u srbijansku prijestolnicu smatrala je sasvim dovoljnim razlogom da zaboravi odakle dolazi pa se počela služiti ekavicom kako bi se uklopila u novo okruženje, piše Express Magazin.
Poznata po svojim izjavama kojima se često sramotila i izazivala podsmijeh javnosti, ova Tuzlanka je jednom prilikom otkrila kako ne voli čitati knjige i kako su joj filmovi mnogo draža opcija.
S obzirom na Macin novi način života, kontaktirali smo jednu njenu prijateljicu i pitali je šta misli kako će se Nurkić snaći u ulozi Beograđanke, a ona se na to iskreno nasmijala.
- Ma kakva Maca i ekavica. Pa hvalila se kako zna njemački i onda je taj snimak obišao pola Evrope. Ljudi su joj se smijali zbog takvih gluposti, a koliko se tad osramotila govori i činjenica da video gledaju i danas – kazala je ona i osvrnula se na Macinu prijašnju izjavu kako više voli gledati filmove nego čitati knjige.
- Pa razumijem zašto je to rekla jer je ona uvijek imala poteškoća sa čitanjem. Sjećam se kako je uvijek riječi pratila prstom i zamuckivala kada bi došla do neke složenije. Bilo je i situacija kada nije mogla pratiti neke filmove i serije na stranim jezicima jer nije stizala pročitati prijevod. Često smo je znali zezati kako ćemo zbog nje gledati samo domaće ili sinhronizovane filmove jer nam je svima znala pokvariti ugođaj svojom nervozom i stalnim pitanjima šta se desilo – priča njena drugarica i objašnjava kako joj je baš zbog takvih situacija smiješna priča kako njena prijateljica iz djetinjstva pokušava da koristi ekavicu kad je općepoznato da se ne zna pravilno služiti ni ijekavicom.