Vijesti
Žuta štampa
"Udruženje rođaka" niže uspjehe bez veze i štele
22.02.2017. 12:00
Izvor: klix.ba
"Udruženje rođaka" niže uspjehe bez veze i štele
"Udruženje rođaka" čine Mili, Sanjin, Elvis, Igor, Almir i Daniel koji žive i rade u Norveškoj. Iako će vas naziv asocirati na udruženje koje štiti interese rođaka, uposlenika u državnim firmama, zapravo je riječ o udruženju koje čuva dašak srodne povezanosti, ali daleko od male zemlje na Balkanu zvane Bosna i Hercegovina.
Muzički kritičari su ih, zbog njihove muzike i interpretacije, ocijenili kao jedan od neponovljivih i najboljih bendova na današnjoj sceni. Razlog za ovaj komentar je zasigurno pjesma "Nermina", moderna verzija Šantićeve "Emine", koja je pored pjesme "Kafana Hollywood" pobrala sve simpatije publike širom Bosne i Hercegovine, ali i regiona i na taj način plasirala "Udruženje rođaka" na domaće muzičko nebo.
Prošla godina je bila izuzetno uspješna za ovaj bend koji je albumom pod nazivom "Kafana Hollywood" proslavio 10 godina svog postojanja. Mnogobrojni koncerti, predstave i nagrade, dokaz su da je ovo "Udruženje" ipak jedinstveno na ovom svijetu, jer je sva dostignuća postiglo "bez veze i štele".
O kakvoj se grupi talentiranih rođaka radi imat ćete priliku uvjeriti se lično 25. februara u klubu Black Dog Pub u Mostaru, 2. marta u Slogi Sarajevo i 3. marta u Nardi Pubu u Tuzli gdje će promovisati album "Kafana Hollywood".
O uspjehu albuma "Kafana Hollywood" najviše govori činjenica da je prvo izdanje albuma rasprodato u rekordnom vremenu. Upravo zbog toga, Udruženje rođaka će zbog mnogobrojne publike, a u saradnji sa Tempo produkcijom, reizdati album "Kafana Hollywood".