Vijesti
Politika
Milorad Dodik sutra na sastanku u Moskvi
28.02.2017. 12:00
Izvor: Vijesti.ba
Milorad Dodik sutra na sastanku u Moskvi
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da sutra putuje na važan sastanak u Moskvu zbog čega neće biti u prilici da se sastane sa visokim predstavnikom EU za vanjsku politiku i sigurnost Federicom Mogherini koja dolazi u posjetu BiH.

On je sinoć za Radio-televiziju Republike Srpske rekao da putuje u Moskvu na sastanak koji je dogovoren još prije mjesec i ne može biti otkazan.

Dodik, koji je i lider SNSD-a, izrazio je žaljenje što neće biti u prilici da razgovara se Mogherinijevom i dodao da će interese SNSD-a na tom sastanku predstavljati potpredsjednik stranke Željka Cvijanović.

On je istakao da nema ništa protiv evropskog puta BiH ako funkcioniše mehanizam koordinacije koji je dogovoren, a koji podrazumijeva da je Republika Srpska vidljiva i zastupljena na tom putu.

- Međutim, uveliko se priča o EU u nekoliko brzina i ne znam koja će biti brzina kada mi tamo dođemo. Možda će te brzine tada biti toliko velike da će se to sve rasuti i otići ko zna kuda - rekao je Dodik.

On smatra da treba vjerovati u političku teritorijalnu organizaciju Evrope koja mora da odbrani osnovne evropske vrijednosti.

- U tom pogledu opredjeljujem se upravo za te vrijednosti, ali nisam spreman da više podredim bilo kakav interes Republike Srpske kretanju BiH ka EU - rekao je Dodik.