Vijesti
Sport
Reprezentacija Specijalne olimpijade BiH otputovala na Zimske olimpijske igre u Austriju
14.03.2017. 12:00
Izvor: klix.ba
Reprezentacija Specijalne olimpijade BiH otputovala na Zimske olimpijske igre u Austriju
Reprezentacija Specijalne olimpijade Bosne i Hercegovine danas je otputovala u Austriju na Zimske olimpijske igre, koje će se održati od 14. do 25. marta.
Bh. tim imat će 23 predstavnika, od čega 16 sportista, pet trenera i dva oficijelna predstavnika.
"Ovo je najbrojnija bh. ekipa koja putuje na Zimske olimpijske igre i to je podatak na koji smo veoma ponosni, a do njega smo došli zbog dobre organizacije i rada u Savezu i klubovima. Cilj nam je da naši sportisti daju svoj maksimum i pokušaju ostvariti što bolje rezultate", istakao je selektor alpske reprezentacije Ognjen Glamočanin.
"Pripreme smo obavili na Igmanu i trenirali smo u uslovima koje su nam vremenske prilike dozvoljavale. Nećemo puno obećavati što se tiče medalja jer i prije smo odlazili skromno, a vraćali se sa odličjima. Nismo postavili nikakav imperativ pred naše takmičare, ali znam da će oni dati svoj maksimum da osvjetlaju svoj obraz i obraz svoje države", rekao je selektor skijaške reprezentacije Aid Ahmetović.
Specijalnu olimpijadu BiH predstavljat će Edna Šunjić, Merima Osmanović, Tanja Glavočević, Harun Tanović, Spomenko Martinović, Andrija Radoš, Kristina Klačar, Hiba Sultanović, Edita Dikonja, Selmedina Berišaj, Saneća Ćorović, Josip Adžaip, Ismet Alimanović, Radenko Savanović, Nemanja Šević i Njegoš Mihailović.