Vijesti
Politika
Sindikat od Ministarstva traži reviziju svih diploma zaposlenih u obrazovanju
30.03.2017. 12:00
Izvor: klix.ba
Sindikat od Ministarstva traži reviziju svih diploma zaposlenih u obrazovanju
Kantonalni odbor Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH uputio je otvoreno pismo Ministarstvu obrazovanja Kantona Sarajevo tražeći da se istraže sve diplome zaposlenih u obrazovnim institucijama.
"U svjetlu 'kvazireformi' kojima svjedočimo u posljednje dvije godine i vašeg izbjegavanja i prebacivanja odgovornosti na druge, posebno vezano za član 121. prijedloga Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju koji je Vlada Kantona Sarajevo, u trenutku kada ste vi ležerno sjedili izvan zemlje izbjegavajući odgovornost, utvrdila 28.03.2017. godine, od vas tražimo da odmah danas pristupite reviziji svih diploma, uvjerenja i svjedodžbi zaposlenika u djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo", navodi se u pismu.
Poručuju da od ministra Elvira Kazazovića očekuju odgovor u roku od 48 sati.
"Ako odgovor ne budemo dobili u svim predškolskim ustanovama i osnovnim školama pokrenut ćemo peticiju za vašu smjenu s funkcije ministra za obrazovanje, nauku i mlade kao i disciplinski postupak protiv svih vaših saradnika iz Ministarstva koji su učestvovali u procesu kreiranja, osmišljavanja i izrade spomenutog Zakona", zaključuje se u pismu Sindikata.