Vijesti
Sport
Najveći uspjeh
Davis Cup reprezentacija BiH se protiv Holandije bori za plasman u play-off za Svjetsku grupu
07.04.2017. 12:00
Izvor: klix.ba
Davis Cup reprezentacija BiH se protiv Holandije bori za plasman u play-off za Svjetsku grupu
Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine od danas do nedjelje će se boriti za plasman u play-off za Svjetsku grupu, a protivnici našim najboljim teniserima su Holanđani.
Nakon što je u prvom kolu Prve grupe Euro-afričke zone savladala Poljsku s maksimalnih 5:0, u drugom će kolu Davis Cup reprezentacija BiH odmjeriti snage protiv Holandije na tvrdoj podlozi u Gradskoj areni u Zenici.
Ukoliko naši teniseri slave igrat će u play-offu za Svjetsku grupu protiv jedne od selekcija iz svjetske teniske elite. Mogući protivnici našoj selekciji bi bili Argentina, Hrvatska, Švicarska, Češka, Kanada, Rusija, Japan ili Njemačka.
Dosadašnji uspjeh je najveći u historiji bh. tenisa, a Džumhur, Bašić, Brkić i Fatić ovog vikenda imaju priliku ispisati nove stranice historije bh. tenisa.
I u ovom susretu, kao i s Poljacima, selektor će u odsustvu Amera Delića biti Tomislav Brkić.
"Šanse su 50:50, Holanđani imaju dobre timove i u singlu i dublu. Nadam se da smo svi spremni. Ja imam manju povredu, ali ću do subote biti spreman da igram dubl", izjavio je Brkić.
"Podloga je dobra za sve nas i nadam se da ćemo dobro odigrati protiv Holandije. Imaju odličan tim, ali smo spremni da napravimo veliki rezultat i donesemo pobjedu našoj Bosni i Hercegovini", izjavio je prvi bh. reket Damir Džumhur.
Holanđani su ulogu favorita prepustili našim teniserima.
Prvi meč danas od 14 sati igraju Mirza Bašić i Robin Haase, a iza njih će na teren Damir Džumhur i Thiemo de Bakker.
Dubl meč će se igrati u subotu od 14 sati, a predviđeno je da igraju Mirza Bašić i Tomislav Brkić protiv Tallona Griekspoora i Jean-Juliena Rojera.
Posljednjeg dana igraju Damir Džumhur i Robin Haase te Mirza Bašić i Thiemo de Bakker. Svi susreti se igraju na tri dobijena seta.