Vijesti
Sport
Ibrahimović i društvo dočekuju Anderlecht, Schalke se nada velikom preokretu protiv Ajaxa
20.04.2017. 12:00
Izvor: klix.ba
Ibrahimović i društvo dočekuju Anderlecht, Schalke se nada velikom preokretu protiv Ajaxa
U uzvratnim utakmicama četvrtfinala Evropske lige Manchester United dočekuje Anderlecht, Schalke će ugostiti Ajax, u Belgiji će Genk igrati protiv Celte Vigo, a u Turskoj Bešiktaš protiv Lyona.
Sve utakmice počinju u terminu od 21:05 sati, a najbolji rezultat nakon prvih četvrtfinalnih okršaja odnio je Ajax koji je kod kuće rezultatom 2:0 pobijedio Schalke. Jedini remi zabilježili su Anderlecht i Manchester United u Belgiji.
Manchester United - Anderlecht (21:05 sati, prvi meč 1:1)
Upravo je sudar Uniteda i Anderlechta ponovo centralni meč ove faze takmičenja, naravno zbog toga što engleski tim svojom veličinom privlači pozornost. Ekipa Josea Mourinha će teško kroz Premiership izboriti plasman u Ligu prvaka naredne sezone tako da bi im, pored samog osvajanja evropskog trofeja, tron u ovom takmičenju značio mnogo za plasman u Ligu prvaka.
Zlatan Ibrahimović, Paul Pogba i društvo znaju da su apsolutni favoriti u ovom takmičenju, ali i da iza sebe nemaju sezonu za pamćenje u Premiershipu, pa bi im sve osim osvajanja Evropske lige ovu sezonu pretvorilo u totalnu katastrofu ukoliko ni kroz ligu ne stignu do plasmana u Ligu prvaka.
Juan Mata, Chris Smallingi Phil Jones propustit će i ovaj Unitedov okršaj zbog povreda, dok će Belgijancima nedostajati Uroš Spajić i Ruben.
Prvi meč okončan je rezultatom 1:1 što znači da je United u blagoj prednosti pošto mu odgovara i remi 0:0 u namjeri da izbori polufinale.
Schalke - Ajax (21:05 sati, prvi meč 0:2)
Schalke ima najteži zadatak u odnosu na sve ostale klubove u četvrtfinalu. Nijemci su u gostima poraženi rezultatom 2:0 od Ajaxa koji je na pragu plasmana u polufinale.
Schalke ni u domaćem prvenstvu ne igra na očekivanom nivou i zauzima slabašno 11. mjesto na tabeli, dok je Ajax četiri kola prije kraja holandskog prvenstva drugi na tabeli sa samo bodom manje od Feyenoorda.
Bh. reprezentativac Sead Kolašinac upitan je za večerašnji meč. On je propustio i prvi okršaj ova dva tima.
Bešiktaš - Lyon (21:05 sati, prvi meč 1:2)
Prvi meč između Lyona i Bešiktaša u Francuskoj obilježili su navijački neredi zbog kojih su oba tima kažnjena sa po 100.000 eura.
Lyon donosi minimalnu prednost i neće mu biti lako izboriti plasman u polufinale na vatrenoj Vodafone Areni u Istanbulu.
Turski tim je na dobrom putu da odbrani titulu šampiona svoje zemlje pošto sedam kola prije kraja prvenstva ima pet bodova više od Bašakšehira. Lyon se u Francuskoj bori za četvrto mjesto i direktan plasman u Evropsku ligu naredne sezone.
Oba tima imaju veliki motiv u ovom takmičenju, jer Turci se bore za duplu krunu, a Lyonu je Evropska liga jedina šansa da osvoji neki trofej u ovoj sezoni.
Genk - Celta Vigo (21:05 sati, prvi meč 2:3)
Genk će na domaćem terenu pokušati izbaciti Celtu Vigu protiv koje je ostvario poprilično dobar rezultat u prvom meču. Za obje ekipe je ovo takmičenje prava šansa da spase vrlo lošu sezonu - Genk igra play off za plasman u Evropsku ligu naredne sezone nakon što je regularni dio domaćeg prvenstva okončao na osmom mjestu, dok je Celta 10. u Španiji.
Bh. reprezentativac Tino Sven Sušić je zbog povrede upitan za večerašnji okršaj, a svoj posljednji nastup za Genk upisao je početkom februara.