Vijesti
Svijet
Opsadno stanje u Hamburgu: Gore barikade i automobili, povrijeđeno 111 policajaca
07.07.2017. 12:00
Izvor: avaz.ba
Opsadno stanje u Hamburgu: Gore barikade i automobili, povrijeđeno 111 policajaca
Nakon sukoba i protesta tokom noći stanje u Hamburgu se ne smiruje. I dalje gore barikade i automobili, grad je u dimu, dosad je povrijeđeno 111 policajaca, helikopteri kruže nad gradom.
Podsjetimo, u Hamburgu se održava skup G20. Brojni protestanti sukobljavaju se s policijom. Probušili su gume na automobilu kanadske delegacije, razbili su prozore na zgradi policijske postaje kao i konzulata Mongolije, svjetlosnom raketom pogodili su helikopter.
Protestanti su napali dva vozila u kojima su bili policajci i razbili su vjetrobranska stakla. Pokušali su zaustaviti povorku sudionika summita, ali ih je policija otjerala vodenim topovima.
Policija u Hamburgu je tražila da im u pomoć dođu kolege iz drugih saveznih država.
Sastanak G20 je u međuvremenu počeo. Njemačka kancelarka Angela Merkel primila je šefove država i vlada važnih industrijskih zemalja.
Na prvom sastanku bi trebali razgovarati o borbi protiv terorizma, piše Bild.
Nakon sukoba i protesta tokom noći stanje u Hamburgu se ne smiruje. I dalje gore barikade i automobili, grad je u dimu, dosad je povrijeđeno 111 policajaca, helikopteri kruže nad gradom. Podsjetimo, u Hamburgu se održava skup G20. Brojni protestanti sukobljavaju se s policijom. Probušili su gume na automobilu kanadske delegacije, razbili su prozore na zgradi policijske postaje kao i konzulata Mongolije, svjetlosnom raketom pogodili su helikopter. Protestanti su napali dva vozila u kojima su bili policajci i razbili su vjetrobranska stakla. Pokušali su zaustaviti povorku sudionika summita, ali ih je policija otjerala vodenim topovima. Policija u Hamburgu je tražila da im u pomoć dođu kolege iz drugih saveznih država. Sastanak G20 je u međuvremenu počeo. Njemačka kancelarka Angela Merkel primila je šefove država i vlada važnih industrijskih zemalja. Na prvom sastanku bi trebali razgovarati o borbi protiv terorizma, piše Bild.