Vijesti
Društvo i ekonomija
Kineski CRRC želi investirati u željeznice i puteve u BiH
14.07.2017. 12:00
Izvor: Vijesti.ba
Kineski CRRC želi investirati u željeznice i puteve u BiH
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić sastao se sinoć u sjedištu uprave ASA Prevent grupacije u Sarajevu sa delegacijom kineske kompanije CRRC Urban Traffic Kft koja je izrazila želju za investiranje u željeznice i puteve u Bosni i Hercegovini.

Sastanku su prisustvovali Nijaz Hastor i Kenan Hastor, vlasnici ASA Prevent grupacije, kao i član Nadzornog odbora Almir Jazvin. Delegaciju CRRC Urban Traffic Kft. činili su pomoćnik generalnog menadžera Lin Lin, predsjednik uprave Gu Yifeng i pomoćnik direktora Ni Huanjun.

Tokom sastanka razgovaralo se o detaljama infrastrukturnih projekata i modalitetima buduće saradnje.

- Cijenimo doprinos ASA Prevent gupacije privlačenju novih investicija u našu zemlju. Ulaganja u infrastrukturu nalaze se u vrhu naših prioriteta i svjesni smo da je dobra putna i željeznička komunikacija preduslov ekonomskog napretka Federacije - istakao je tom prilikom premijer Novalić.

Organizator posjete CRRC Urban Traffic Kft. u BiH je ASA Prevent grupacija na čelu sa Nijazom Hastorom koji je tom prilikom izjavio da na ovaj način želi dodatno doprinijeti razvoju bh. privrede i privlačenju novih investicija.