Vijesti
Sport
Rezime 5. kola Premijer lige BiH: Željezničaru pripao vječiti derbi, Vitez i dalje bez pobjede
21.08.2017. 12:00
Izvor: klix.ba
Rezime 5. kola Premijer lige BiH: Željezničaru pripao vječiti derbi, Vitez i dalje bez pobjede
Proteklog vikenda su odigrane utakmice 5. kola Premijer lige BiH. Derbi kola, koji je ujedno bio i sarajevski gradski derbi, odigrali su Sarajevo i Željezničar, a pobjeda je pripala Plavim.
Krupa je u 5. kolu Premijer lige upisala svoju prvu pobjedu u novoj sezoni nakon tri remija i jednog poraza. Pogodak vrijedan tri boda postigao je Milutinović iz penala.
Vječiti derbi između Sarajeva i Željezničara je odlučio jedan pogodak također iz penala, a postigao ga je Zeba. Plavi su upisali četvrtu pobjedu, a imaju i jedan poraz. S druge strane, Bordo ekipa je upisala već treći poraz. Na ovoj utakmici su dodijeljena dva crvena kartona po jedan na obje strane. Isključeni su Ivetić i Ramović.
Na utakmici Radnika i GOŠK-a viđena su četiri pogotka, za domaće su pogodili Šerbečić, Peco i Glišić, a za goste je strijelac bio Bošnjak. Bijeljinski tim ima tri pobjede.
Istim rezultatom je Široki Brijeg na Pecari savladao ekipu Mladosti DK. Za Širokobriježane su golove dali Jurić, J. Ćorić i D. Ćorić, dok je jedini gol za Mladost postigao iskusni Regoje. Isti igrač je u finišu utakmice dobio crveni karton. Bila je ovo treća ovosezonska pobjeda za Široki Brijeg uz dva poraza, dok je Mladost prvi put poražena u ovoj sezoni.
Aktuelni šampion Zrinjski je upisao svoju četvrtu pobjedu savladaviši Slobodu na Tušnju rezultatom 2:0. Oba gola je postigao Filipović. Tuzlacima je ovo bio treći poraz.
Posljednju utakmicu 5. kola odigrali su Borac i Vitez. Pobjeda je pripala Banjalučanima rezultatom 1:0 zahvaljujući pogotku Galešića iz penala.
Prvo mjesto na listi strijelaca dijele Miloš Filipović (Zrinjski) i Ivan Krstanović (Široki Brijeg) sa po tri postignuta gola.
Utakmice je gledalo ukupno 18.800 gledatelja, a najviše ih je bilo na stadionu Asim Ferhatović Hase, gdje je vječiti derbi između Sarajeva i Željezničara posmatralo 11.000 gledatelja.
Rezultati 5. kola Premijer lige BiH:
Krupa - Čelik 1:0 (1.000 gledatelja)
Sarajevo - Željezničar 0:1 (11.000 gledatelja)
Radnik - GOŠK 3:1 (300 gledatelja)
Široki Brijeg - Mladost DK 3:1 (500 gledatelja)
Sloboda - Zrinjski 0:2 (1.500 gledatelja)
Borac - Vitez 1:0 (4.500 gledatelja)