Vijesti
Sport
Ronald Koeman pred gostovanje u Splitu: Nećemo braniti prednost iz prve utakmice
24.08.2017. 12:00
Izvor: 24sata.info
Ronald Koeman pred gostovanje u Splitu: Nećemo braniti prednost iz prve utakmice
Ronald Koeman, menadžer Evertona uoči večerašnjeg gostovanja kod splitskog Hajduka najavio je da njegov tim ne dolazi da se brani, nego da će se truditi da kontroliše utakmice i ugrozi protivnički gol, prenosi Anadolu Agency (AA).
“Karamele“ iz prvog susreta play-offa Lige Evrope imaju prednost od 2:0 iz prve utakmice igrane na Goodison Parku, ali će biti oslabljene jer zbog povrede ne mogu nastupiti Davy Klassen i Sandro Ramirez. Tome treba dodati da od ranije Koemanu nedostaje još nekoliko važnih igrača, a u ponedjeljak su imali jako teško gostovanje u Premier ligi kod Manchester Cityja (1:1).

“Nećemo izaći na teren sa defanzivnim stavom kako bi sačuvali prednost. Naš način igre je da kontrolišemo utakmicu i da postižemo golove. Imamo lijepu prednost, ali još uvijek ima 90 minuta da se igra i biće teško. Tu su i neki povrijeđeni igrači, zbog čega nam je dodatno otežan posao, ali ćemo se boriti i dati maksimum da se plasiramo u grupnu fazu“, kazao je Koeman i nastavio:

“Siguran sam da će nas dočekati paklena atmosfera u Splitu, navijači će biti malo nervozni, malo naoštreni. Znamo da će biti vatreno na tribinama, ali sve je u prvom golu, a ako u tome uspijemo, onda ćemo riješiti pitanje prolaska. Daleko smo o konačne pobjede, ali dobro je imati prednost i čistu mrežu iz prve utakmice, jer će nam to dati samopouzdanje da budemo čvrsti pozadi.“

Revanš utakmica play-offa Lige Evrope Hajduk – Everton igraće se večeras na splitskom stadionu Poljud sa početkom u 21 sat.