Vijesti
Žuta štampa
Koncert u BKC-u: Kićo Slabinac evergreen hitovima Tuzlake vratio u mladost
07.09.2017. 12:00
Izvor: klix.ba
Koncert u BKC-u: Kićo Slabinac evergreen hitovima Tuzlake vratio u mladost
Poznati hrvatski muzičar Krunoslav Kićo Slabinac večeras je u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli održao koncert kojim je starije generacije vratio u mladost, dok su oni nešto mlađi imali priliku uvjeriti se u ljepote muzičkih hitova iz vremena bivše Jugoslavije.
Ovog vlasnika evergreen hitova koji su ostali upisani u diskografiji bivše Jugoslavije posebno raduje to što je nakon skoro tri decenije ponovo imao priliku nastupati u ovom gradu.
Svoj nastup u tuzlanskom BKC-u okarakterisao je kao presjek više stilova muzike s kojima se predstavljao u određenim periodima života.
"Moj cilj je prezentirati od rocka do bećarca, a između su potpuri pjesama koje sam pjevao s početka '70-ih godina kada sam počeo solo karijeru ", istakao je Slabinac koji je ove večeri otpjevao i svoje nešto novije pjesme koje su pokazale da i dalje njeguje stil po kojem je ostao prepoznatljiv.
Prisutna publika imala je priliku poslušati i Kićine stare pjesme, obučene u nove, savremene aranžmane, čime je ovaj istaknuti muzičar potvrdio da i stare pjesme u novim izdanjima mogu fenomenalno zvučati.
Višedecenijsku karijeru Krunoslava Kiće Slabinca obilježili su mnogobrojni hitovi, među kojima se posebno izdvajaju "Plavuša", "Jednom u životu", "Više nećeš biti moja"...
Posebno se ističe i numera "Zbog jedne divne crne žene" koja je 1971. godine nastala s posvetom, a ovaj hit znaju skoro sve generacije.
Nastupom Krunoslava Kiće Slabinca u BKC-u u Tuzli počeo je drugi dio ovogodišnje koncertne sezone u okviru koje će pred publikom u gradu soli u narednom periodu koncerte održati Amira Medunjanin, Aleksandra Radović, ali i grupa Garavi sokak.