Vijesti
Sport
Rezime 14. kola Premijer lige BiH: Široki i Zrinjski iskoristili Željin kiks, očajne posjete na stadionima
06.11.2017. 12:00
Izvor: klix.ba
Rezime 14. kola Premijer lige BiH: Široki i Zrinjski iskoristili Željin kiks, očajne posjete na stadionima
Proteklog vikenda odigrano je 14. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine nakon kojeg su lideri na tabeli Široki Brijeg i Zrinjski iskoristili kiks Željezničara u Vitezu i izdvojili se na prvom mjestu. Kolo je bilo izuzetno efikasno s 19 golova u šest mečeva.
Široki je na krilima Menala koji je postigao hat-trick savladao u gostima slabašni Čelik, dok su Plemići bez problema pobijedili Radnik golovima dvostrukog strijelca Filipovića i Handžića.
Željezničar je ispustio dva boda protiv fenjeraša Viteza najviše zahvaljujući katastrofalnom prvom poluvremenu kada su domaći i vodili golom Livaje. U nastavku su Plavi krenuli znatno ofanzivnije, ali su uspjeli samo preko Ubiparipa poravnati rezultat.
U sjajnom naletu je Sarajevo koje je golovima Ahmetovića i Velkoskog savladalo oslabljeni GOŠK u Gabeli pa je tako Bordo tim zadržao bodovni priključak za vodećom trojkom.
U zanimljivoj utakmici u Doboju kod Kaknja Mladost je savladala Borac, a junak je bio dvostruki strijelac Mujagić, dok je Sloboda propustila prednost od 2:0 protiv Krupe i na kraju osvojila samo bod.
Ovo kolo obilježila je i očajna posjeta, jer ni na jednoj utakmici nije bilo više od 1.000 gledatelja pa se s pravom mnogi pitaju zbog koga se igra Premijer liga BiH.
Na listi strijelaca vodi napadač Sarajeva Mersudin Ahmetović s 11 golova, a slijedi ga Miloš Filipović iz Zrinjskog s osam pogodaka.
Treće mjesto sa sedam postignutih golova dijele Nemanja Bilbija (Zrinjski), Luka Menalo (Široki Brijeg), Krste Velkoski (Sarajevo) i Goran Zakarić (Željezničar).
Sada slijedi reprezentativna pauza, a naredno kolo igra se 18. i 19. novembra.
Rezultati 14. kola:
GOŠK - Sarajevo 0:2 (1.000 gledatelja)
Zrinjski - Radnik 3:0 (900 gledatelja)
Čelik - Široki Brijeg 1:4 (700 gledatelja)
Mladost - Borac 2:1 (500 gledatelja)
Vitez - Željezničar 1:1 (1.000 gledatelja)
Sloboda - Krupa 2:2 (1.000 gledatelja)