Vijesti
Sport
Ibišević o transferu u Bayern: Teško je sada bilo šta reći, nije bilo kontakta
08.11.2017. 12:00
Izvor: 24sata.info
Ibišević o transferu u Bayern: Teško je sada bilo šta reći, nije bilo kontakta
Napadač reprezentacije BiH i kapiten Herthe Vedad Ibišević posljednjih se dana spominje kao moguće pojačanje njemačkog velikana Bayerna, a bh. napadač na pitanje novinara o mogućem transferu u bavarski klub nije mogao komentarisati te navode.
Kapiten berlinskog kluba postigao je pogodak u 20. sekundi meča protiv Wolfsburga, koji je na kraju završen rezultatom 3:3, a nakon meča njemački mediji objavili su informaciju da je Bayern zainteresovan za usluge Vedada Ibiševića.

S obzirom na godine i iskustvo koje ima, Ibišević bi u Bayernu trebao igrati ulogu rezervnog napadača, a to je potvrdio i predsjednik Karl-Heinz Rummenigge koji je rekao da ta ideja ne bi koštala puno.

"Imamo ideju i ona ne košta puno, vjerujemo da bi dala efekta", rekao je Rummenigge upitan o eventualnom dolasku Ibiševića u Bayern.

Kada su novinari u Njemačkoj pitali Ibiševića da li može zamisliti transfer u Bayern, on je istakao da još uvijek nije bilo kontakta između njega i čelnika bavarskog kluba te da još uvijek ne može ništa reći.

"Teško je sada dati odgovor na takvo pitanje. Za sada, nije bilo kontakta između mene i Bayerna", rekao je Ibišević.

Osim Ibiševića, na meti Bayerna nalaze se Olivier Giroud, Fernando Torres i Adrian Ramos, a ranije je spominjan i dolazak Edina Džeke.