Vijesti
Žuta štampa
Anabela: Luna me učinila stabilnom
05.12.2017. 12:00
Izvor: Avaz.ba
Anabela: Luna me učinila stabilnom
Anabela Atijas, majka učesnice "Zadruge" Lune Đogani, iza sebe ima nekoliko hitova, ali je njen privatni život češće bio u prvom planu.

Anabela je rođena u Goraždu, kao najstarija kćerka majke Jadranke i oca Ahmeda. Njen djetinjstvo obilježit će razvod roditelja, a Anabela je ostala da živi sa ocem i braćom.

Mnogi misle da je Anabela, po dolasku u Beograd, upoznala Gagija Đoganija u njegovoj plesnoj školi, ali su se upoznali u Bariju u Italiji. Tada je bila na putovanju sa dečkom Nikolom, a Gagi ju je primijetio u gužvi u luci. Mislila je da je Talijan, jer ju je stalno bestidno gledao.





- Provjeravajući putnike, prozvali su i mene, a on je prokomentirao da imam lijepo ime - rekla je Anabela za medije. U međuvremenu, Anabela je doživjela veliku tragediju: Nikola je ubijen u Goraždu, na samom početku rata.

Ostavila je sve za sobom i otišla u Beograd, počela je da radi kao sekretarica. Tada je upisala Gagijevu plesnu školu i drugi susret je bio presudan - postali su par i dobili kćerku Lunu. Gagi je formirao grupu "Funky G" a 1994. godine objavljen je album "Samo u snu", a oženio se sa Anabelom sljedeće godine.

Anabela odlazi u Švedsku, gdje joj je živela majka, a "Samo u snu" je postao veliki hit. Gagi je moli da se vrati, jer osjeća da će zajedno postati slavni. Tako je i bilo - Funky G je postala grupa koja je obilježila 90. godine prošlog stoljeća.





Gagi i Anabela su doživjeli i veliku nesreću kada je ona izgubila blizanačku trudnoću. Ipak, uspjela je ponovo da zatrudni i Gagiju rodi kćerku Ninu.

Međutim, njih dvoje su godinama imali problema u braku i iako su se borili da ga očuvaju, nisu uspjeli. Razveli su se poslije 14 godina zajedničkog života. U medijima se pisalo i o zlostavljanju i preljubi, ali su Gagi i Anabela uspostavili dobre odnose prošle godine.

Anabela je poslije Gagija imala kratku romansu sa manekenom Mladenom Radulovićem. Upoznala ga je prilikom boravka u rijalitiju "Veliki brat".

Od 2013. godine, Anabela je u braku sa biznismenom Andrejem Atijasom sa kojim ima kćerku Blankicu, koji ne voli da se ekspolnira u javnosti.

- Tumor na dojci, smrt dečka, rat, otac i majka u ratu, ja nemam pojma gdje su. Sa 16 godina sama na ulici u Beogradu, kuhala sam kafu da preživim. Rodila sam dijete vrlo spremna i zrela i ona me je spasila. To je bilo 1996. godine. To su bile strašne godine. Da nisam Lunu rodila, ja ne znam gdje bih završila. Ona je mene učinila stabilnom - rekla je nedavno Anabela, a prenose srbijanski mediji.