Vijesti
Žuta štampa
The Frajle Tuzlake uvode u 2018. godinu na Trgu slobode
07.12.2017. 12:00
Izvor: klix.ba
The Frajle Tuzlake uvode u 2018. godinu na Trgu slobode
Ženski akustični kvartet The Frajle građane Tuzle će na Trgu slobode u ovom gradu uvesti u novu, 2018. godinu, potvrđeno je za Klix.ba.
Program za javni doček Nove godine na otvorenom u Tuzli još uvijek nije u cijelosti sastavljen, a kako nam je rečeno iz Udruženja samostalnih obrtnika Tuzle koji se potpisuju kao organizatori ove zabave na otvorenom, Tuzlaci će u najluđoj noći moći uživati u koncertu novosadske grupe The Frajle.
Kako je za Klix.ba izjavila sekretarica Udruženja samostalnih obrtnika Tuzle Slađana Jovičić, pored spomenute grupe u ovoj noći će nastupiti još nekoliko lokalnih muzičara, a bit će organizovan i bogat popratni program.
Članice grupe The Frajle Marija Mirković, Nataša Mihajlović, Jelena i Nevena Buča svojim nastupima osvajaju srca publike gdje god se pojave.
Ovoj konstataciji svjedoče i raze nagrade, među kojima su MTV Play Award, Oskar popularnosti, Runjićev galeb, Zlatna bubamara, Good Feeling, Hello nagrada za humanost, kao i niz drugih priznanja publike, medija, kolega i kritičara.
Doček nove, 2018. godine na tuzlanskom Trgu slobode obogatit će i novogodišnji bazar pod nazivom "Zimska čarolija" koji će zvanično početi 16. decembra ove i trajat će do 7. januara iduće godine.
Kao suorganizator javnog dočeka Nove godine u Tuzli se potpisuje i nedavno formirani Centar za kulturu.
Također, 31. decembra od 12 sati planirana je i proslava dječije Nove godine uz bogat zabavni program prilagođen tuzlanskim mališanima.