Vijesti
Društvo i ekonomija
Stotine mladih na Sajmu zapošljavanja JOB4U
13.12.2017. 12:00
Izvor: Vijesti.ba
Stotine mladih na Sajmu zapošljavanja JOB4U
Nemamo dovoljno prilika – poručili su mladi koji su svoju šansu za zaposlenje, pronalazak prakse ili stipendije pokušali pronaći na Sajmu za zapošljavanje JOB4U, koji je danas održan na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu.
Sajmu su prisustvovale stotine mladih iz cijele Bosne i Hercegovine, a imali su priliku posjetiti više od 20 štandova na kojima su se predstavili poslodavci iz oblasti bankarstva, IT sektora, JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo, te predstavnici različitih organizacija i kompanija koje mladima nude praksu i stipendije.

Za sve posjetioce organizovane su i interaktivne radionice i predavanje na kojima su mogli naučiti kako se predstaviti poslodavcu, saznati koja su to perspektivna zanimanja, kako napisati CV, pokrenuti vlastiti biznis, ali naučiti više o volontiranju i prednostima društvene angažovanosti.

- Mlade treba ohrabriti i podržati u namjeri da pokrenu vlastite biznise. Većina njih boji se poduzetništva, iako imaju sjajne ideje. Moramo ih podržati, jer to je jedan od odgovara na veliki broj nezaposlenih mladih u BiH – poručila je Najra Krvavac, predavačica i stručnjakinja u oblasti samozapošljavanja.

Na sajmu je predstavljena i online platforma JOB4U čiji je cilj pomoći u zapošljavanju studenata i mladih.