Vijesti
Sport
Tuttosport: Milan će pokušati dovesti Džeku, a sredstva osigurati prodajom Kalinića
21.02.2018. 12:00
Izvor: klix.ba
Tuttosport: Milan će pokušati dovesti Džeku, a sredstva osigurati prodajom Kalinića
Tuttosport piše da će Milan tokom ljetnog prijelaznog roka pokušati dovesti kapitena nogometne reprezentacije BiH i napadača Rome Edina Džeku, jer ovaj klub želi pravog golgetera u svojim redovima.
Milan je zainteresovan da dovede Marca Reusa iz Borussije Dortmund, ali je taj transfer još uvijek samo san. Osim toga, traži pojačanje i u vrhu napada, a prvi kandidat je Džeko. Rossonerima treba napadač koji će sigurno u sezoni Serije A postići 15-20 golova, a kao rješenje se ističe upravo bh. Dijamant.
Trenutno je Edin veoma ozbiljan kandidat, posebno jer Patrick Cutrone, Nikola Kalinić i Andre Silva na zajedničkom kontu imaju samo devet golova.
Tuttosport navodi i da Roma mora prodati jednog važnog nogometaša, a Milan bi prodajom Nikole Kalinića za 25 miliona eura, koji je prvi kandidat za odlazak iz kluba, dobio potrebna sredstva za kupovinu Džeke i njegovu platu od 4,5 miliona eura po sezoni. Edin bi mogao zarađivati i više jer Leonardo Bonucci po sezoni zaradi 8, a Gianluigi Donnarumma 6 miliona eura.
Džeko je u januaru usko povezivan s Chelseajem, ali je ostao u Romi. Ove sezone je u 32 utakmice za Vučicu postigao 14 golova.