Vijesti
Žuta štampa
Crvena jabuka održala koncert u Frankfurtu
05.03.2018. 12:00
Izvor: klix.ba
Crvena jabuka održala koncert u Frankfurtu
U subotu navečer u Frankfurtu je u organizaciji njemačko-bosanskohercegovačkog kulturnog udruženja Sevdah održan spektakularan cjelovečernji koncert kultnog benda Crvena Jabuka.
U prepunoj sali Titus-Foruma u Frankfurtu – Crvena Jabuka predvođena Draženom Žerićem Žerom je priredila jednu istinsku i nezaboravnu noć. Frankfurtska ali i publika iz regiona se rado podsjetila bezvremenskih hitova. Žera i raspjevana publika su u jednom glasu nizali hit za hitom "Ako, ako odeš ti", "Dirlija", "Nekako s proljeća"…..
Posebnu notu ovom koncertu je dao i gradonačelnik grada Frankfurta g-din Peter Feldmann koji je istaknuo i pohvalio izuzetnu uspješnu integraciju kako građana porijeklom iz Bosne i Hercegovine, ali tako i iz regiona bivše Jugoslavije. Građanima se sa kratkom pozdravnom riječju obratio i generlani konzul Bosne i Hercegovine Lučijano Kaluža.
Koncert Crvene Jabuke u Frankfurtu će ostati u dugom sjećanju kao jedan svojevrsni muzički spektakl pun emocija i nostalgije za nekim starim i neponovljivim vremenima.