Vijesti
Žuta štampa
Jelena Tomašević: Muzika je dio moje duše, u Sarajevu očekujem pregršt emocija
27.04.2018. 12:00
Izvor: klix.ba
Jelena Tomašević: Muzika je dio moje duše, u Sarajevu očekujem pregršt emocija
Jedna od najpopularnijih pjevačica u regiji Jelena Tomašević će u pratnji vrhunskog novosadskog Big Benda 27. aprila održati prvi veliki solistički koncert u Sarajevu. "Muzika je dio moje duše i mog života", kaže nam na početku razgovora ne krijući da pred nastup u sarajevskom Domu mladih ima dozu treme i uzbuđenosti.
"Očekujem pregršt emocija kojima me sarajevska publika nagradi uvijek kada pjevam pred njom i sjajan provod i u publici i među nama muzičarima na bini", rekla je Jelena koja će u Sarajevu nastupiti s petnaest muzičara novosadskog Big Benda s kojima uspješno sarađuje već deceniju.
Koncert će započeti pjesmom "Panta rei" po kojoj njen prvi album nosi ime, a na bini će joj se kao specijalni gosti pridružiti Hari Varešanović i Maya Sar.
"Osim svojih pjesama sa prvog i drugog albuma, kao i singlova koji su izlazili, planiram i jedno iznenađenje za moju publiku. Svakako uvijek iskoristim priliku da na svojim koncertima otpjevam poneku starogradsku narodnu pjesmu i tako će biti i u Sarajevu. Samo još nisam odlučila koju ću pjesmu, ima ih mnogo koje mi se sviđaju", rekla je.
Priča nam kako je još kao dijete zavoljela starogradsku muziku i sevdalinke i dodaje kako je nedavno sa svojim suprugom, glumcem Ivanom Bosiljčićem, uživala na koncertu Amire Medunjanin u beogradskom Sava centru.
"Zaista sam uživala na koncertu divne Amire Medunjanin koja, osim božanstvenim glasom, odabirom pjesama i fantastičnim muzičarima, plijeni i sjajnim bosanskim humorom. Imali smo pravi umjetnički ugođaj i dobar provod. Još od malena se bavim tradicionalnom muzikom, a i dan danas me privlači i volim da je pjevam i da je slušam. Konkretno kod sevdaha mi se sviđa osjećajnost i duša koja proizilazi iz pjesama. Mora sevdah srcem da se pjeva", rekla je.
Popularna pjevačica dio je žirija "Pinkovih zvezdica", a kaže nam kako joj je drago što talentovanoj djeci svojim savjetima i primjerom svoje karijere može biti od koristi.
"Uživam u beskrajnom talentu te dječice. Oni svakako moraju završiti škole i fakultete, pjevanje im je samo hobi. S druge strane, to im je iskustvo više i veliki test da li će ovo biti nešto čime se žele baviti u životu", rekla je Jelena.
Sve ove godine Jelena je ostala iskrena u svojoj jednostavnosti i među rijetkim je pjevačicama koje karijeru ne grade provokativnim izgledom i skandalima.
"Mislim da je to stvar vaspitanja koje se nosi iz kuće. Jednostavno nije u mojoj prirodi da pravim skandale i da budem u novinama tek tako. Ja sam jednostavna žena koja voli život, ljude, porodicu, prijatelje. Volim da pjevam, a sve svoje slobodno vrijeme provodim sa kćerkom Ninom i suprugom Ivanom", rekla je.
Trenutno završava novi singl "Suncokret" s Mahirom Sarihodžićem, a nakon koncerta u Sarajevu slijedi koncert u njenom rodnom gradu Kragujevcu, sa kragujevačkim simfonijskim koncertom.
"Također, radujem se i koncertima u Njemačkoj s gudačima Sv. Đorđa, u Banjoj Luci na Kaštelu, u Ljubljani, Skoplju, Beču itd.", rekla je Jelena na kraju razgovora za Klix.ba.