Vijesti
Sport
Mediji u Azerbejdžanu: Ibrahim Šehić blizu prelaska u Parmu
25.05.2018. 12:00
Izvor: klix.ba
Mediji u Azerbejdžanu: Ibrahim Šehić blizu prelaska u Parmu
Golman reprezentacije Bosne i Hercegovine Ibrahim Šehić gotovo izvjesno će napustiti ekipu Qarabga, a prema pisanju medija iz Azerbejdžana, on bi mogao karijeru nastaviti u talijanskom velikanu Parmi.
Informacije koje su tamošnji mediji objavili govore da je Šehić skoro dogovorio sve uslove za transfer u Seriju A, a odlazak u jednu od najjačih svjetskih liga svakako bi bio iskorak za bivšeg golmana Željezničara.
Šehić iza sebe ima fantastičnu sezonu u kojoj se posebno istakao odbranama u Ligi prvaka, a dres Qarabaga nosio je u prethodnih pet godina.
Šehić je za Qarabag nastupio 166 puta, a primio je samo 117 pogodaka i svoju mrežu uspio čak 87 puta sačuvati netaknutom, što je gotovo svaka druga utakmica. Upravo ovaj podatak govori koliko je zapravo dobro bh. golman branio u ovom timu, a transferom na Apenine sigurno bi napravio važan iskorak u svojoj karijeri
Podsjećamo, Parma je nedavno izborila promociju u Seriju A nakon što su 2015. godine bankrotirali i preselili se u četvrtu ligu, ali su se na veliko oduševljenje svjetske javnosti ekspresno vratili u elitno društvo.