Vijesti
Sport
Odluka prvostepene komisije: Slogi odobrena, Zvijezdi 09 odbijena licenca za Premijer ligu
14.06.2018. 12:00
Izvor: klix.ba
Odluka prvostepene komisije: Slogi odobrena, Zvijezdi 09 odbijena licenca za Premijer ligu
Sloga Simin Han je dobila licencu i nastupat će u Premijer ligi BiH iduće sezone, dok je Zvijezdi 09 odbijena licenca i ekipa iz Etno sela Stanišići će morati čekati odluku Drugostepene komisije za licenciranje NS BiH.
Odluka Prvostepene komisije za licenciranje NS BiH nije konačna te Zvijezda 09 ima pravo žalbe u roku od osam dana.
Ukoliko i Drugostepena komisija odbije dati licencu Zvijezdi, nezvanično saznajemo da bi u Premijer ligi mogao ostati čak i Borac s obzirom na to da su Banjalučlani postigli dogovor s FK Džaja zbog kojeg im nije izdata licenca.
Također, Borcu ide u prilog i to što drugoplasirana ekipa iz Prve lige RS - prijedorski Rudar uopće nije želio aplicirati za licencu za nastup u Premijer ligi BiH naredne sezone.

Žrijebanje parova Premijer lige BiH će biti održano 20. juna na Ilidži, a u žrijebu će se naći Čelik, GOŠK, Krupa, Mladost, Radnik, Sarajevo, Sloboda, Sloga, Široki Brijeg, Zrinjski, Željezničar te "predstavnik FS RS".
Podsjetimo, prošle sezone je u žrijebu učestvovao "klub X", za koji se ispostavilo da je Sloboda kojoj je naknadno odobrena licenca za nastup u Premijer ligi BiH.