Vijesti
Sport
Bašić u tri seta poražen od Nishioke, Japanci blizu pobjede protiv BiH
14.09.2018. 12:00
Izvor: klix.ba
Bašić u tri seta poražen od Nishioke, Japanci blizu pobjede protiv BiH
U drugom meču play-offa za ulazak u Svjetsku grupu Davis Cupa Mirza Bašić je poražen od Yoshihita Nishioke, čime je Japan stekao prednost 2:0 u odnosu na BiH i došao blizu pobjede.
Meč je otvorio Nishioka servisom bez izgubljenog poena, a potom je napravio probleme Bašiću koji je na kraju uspio spasiti tri break lopte i osvojiti servis. U nastavku se igralo gem za gem sve do desetog, kada je Nishioka iskoristio treću break loptu i dobio prvi set 6:4.
Drugi set je također odlučen zahvaljujući jednom breaku koji je Japanac napravio u drugom gemu, bilo je 6:3.
Treći set je počeo uspješnim Bašićevim servisom, uzvratio je Nishioka, a potom napravio break za prednost 2:1. Mirza ekspresno vraća break, ali nažalost gubi svoj servis te prepušta vodstvo Japancu. Nishioka je potom lagano došao do prednosti 4:2, a onda napravio probleme Bašiću koji je uspio spasiti tri break lopte za smanjenje zaostatka.
Ipak, japanski teniser osvaja servis bez izgubljenog poena, a onda pravi break za 6:3 i konačnih 3:0 u setovima.
Meč je nekoliko puta prekidan zbog kiše.
Podsjetimo, ranije jutros je Tomislav Brkić izgubio od Tara Daniela rezultatom 0:3 u setovima, tako da Japanci imaju prednost 2:0 protiv BiH. Pobjednik meča će naredne sezone igrati u Svjetskoj grupi Davis Cupa.