Vijesti
Sport
Džekino veliko srce: Hat-trick posvetio povrijeđenom Rominom junioru
03.10.2018. 12:00
Izvor: klix.ba
Džekino veliko srce: Hat-trick posvetio povrijeđenom Rominom junioru
Nakon što je Viktoriji Plzen postigao tri pogotka u Evropskoj ligi prije dvije sezone kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko (32) je sinoć ponovo ubilježio hat-trick u duelu sa češkom ekipom.
Naš napadač je tako pomogao svojoj Romi da dođe do uvjerljive 5:0 pobjede u drugom kolu Lige prvaka, a svoje golove posvetio je Rominom junioru Riccardu Calafioriju koji je zadobio tešku povredu u susretu U-19 selekcija Vučice i Plzena.
"Znam ih dobro. Igrao sam protiv njih i u Češkoj. Bila je ovo dobra utakmica za nas, bili smo ekipa. Nismo ni blizu svog maksimuma, ali tri pobjede u nizu nam daju samopouzdanje. Svi moramo igrati bolje", rekao je Džeko nakon utakmice na Olimpicu.
Roma je posljednja tri duela slavila protiv Frosinonea, Lazija i Viktorije, ali poraz Reala u Moskvi dodatno je zakomplikovao situaciju u grupi.
"Svaka utakmica Lige prvaka je teška na svoj način. Sada imamo tri boda, ali i još četiri utakmice za odigrati. Dvije protiv CSKA će biti presudne za prolazak dalje", poručio je Džeko.
Inače, i Justin Kluivert je posvetio svoj gol bivšem saigraču Abdelhaku Nouriju, koji je kolabirao na prijateljskoj utakmici Ajaxa s Werderom, dugo bio u komi, a pretrpio je oštećenja mozga i prikovan je za krevet.