Vijesti
Sport
Odlični Nurkić za 17 minuta postigao 16 poena u pobjedi Portlanda protiv Lakersa
19.10.2018. 12:00
Izvor: klix.ba
Odlični Nurkić za 17 minuta postigao 16 poena u pobjedi Portlanda protiv Lakersa
Ekipa Portlanda našeg Jusufa Nurkića pobijedila je LA Lakerse na otvaranju nove NBA sezone, a Trail Blazersi su trijumfovali rezultatom 128:119.
Već nakon prve četvrtine bilo je jasno da će obje ekipe odigrati izuzetno efikasan meč, a nakon prvih 12 minuta postignuto je 65 poena (34:31 za Portland). Lakersi su tokom čitave prve četvrtine imali prednost, ali je u posljednjoj minuti domaći tim preokrenuo.
Početak druge četvrtine pripao je Portlandu koji je stigao do dvocifrene prednosti (53:42), ali slično onome što je domaći tim uradio u prvoj četvrtini, Lakersi su zaigrali bolje i do poluvremena su smanjili prednost.
Gledaoci u Moda Centeru nastavili su gledati izjednačen meč i u drugom poluvremenu, a ključni period bila je sredina posljednje dionice u kojoj se Portland opet odvojio na dvocifrenu razliku koju ovaj put nisu ispustili i stigli su do pobjede.
Najefikasniji igrač meča bio je Lillard koji je postigao 28 poena, dva više od LeBronea Jamesa. Jusuf Nurkić je na terenu proveo nešto više od 17 minuta, a postigao je 16 poena i imao je devet skokova. Nurkić je imao šut iz igre 7-14, pogodio je oba slobodna bacanja i promašio je jedan šut za tri poena.