Vijesti
Sport
Sinan Ramović neće nastupiti ni u Krupi
23.11.2018. 12:00
Izvor: Avaz.ba
Sinan Ramović neće nastupiti ni u Krupi
Reprezentativna pauza donijela je priliku igračima i stručnom štabu Željezničara da u miru rade i pokušaju izvući što više u dva preostala jesenja kola.

Dvije sedmice su trebale pomoći i da se neki igrači oporave od povreda, a prije svega se čeka na definitivan povratak ljubimca navijača Sinana Ramovića. Prema logici stvari, najbolji lijek za Željinu igru je kvalitetan igrač u timu, ali se Ramovićev povratak neće desiti u Krupi.

Kako nam je potvrđeno, on ima određenu upalu, a ljekari ne preporučuju rizik, jer je imao zaista tešku povredu. Prema nepotvrđenim informacijama, trebao bi biti spreman za duel protiv Širokog Brijega.

S druge strane, Milomiru Odoviću na respolaganju će definitivno biti Kemal Osmanković, koji je nedavno imao potres mozga. On je bio i strijelac u kontrolnoj utakmici protiv juniorskog sastava Željezničara, inače jesenjih prvaka Premijer lige BiH.

- Za mene je najbitnije da je povreda prošlost. Osjećam se veoma dobro i nadam se da ćemo kao ekipa pružiti maksimum. Utakmica u Krupi veoma nam je bitna. I oni su u lošoj seriji, ali mi nemamo drugog izbora nego da idemo na pobjedu. Nadam se da ćemo uspjeti osvojiti tri boda - kaže Osmanković.

Jučer je ozvaničeno da Filip Arežina više nije igrač Željezničara.

Podrška navijača

Najvatrenija Željina navijačka grupa objavila je da će ekipa imati podršku i na gostovanju u Krupi.

Objavili su poziv kako bi bio što veći odziv uz organiziran prijevoz, ali je ubrzo stiglo obavještenje da neće biti autobusa te da će navijači trebati organizirati privatni prijevoz.