Vijesti
Sport
Sparsi u derbiju 11. kola ABA 2 lige sutra dočekuju MZT Skoplje
13.12.2018. 12:00
Izvor: Avaz.ba
Sparsi u derbiju 11. kola ABA 2 lige sutra dočekuju MZT Skoplje
Košarkaši Sparsa sutra u dvorani "Grbavica" dočekuju makedonski MZT Skoplje u derbi susretu 11. kola ABA 2 lige. Bosanskohercegovački predstavnik ove sezone s velikim uspjehom nastupa u regionalnom takmičenju u kojem trenutno na tabeli dijeli drugu poziciju upravo s ekipom MZT-a s jednakim omjerom, sedam pobjeda i tri poraza.

- MZT je sastavljen od nekoliko iskusnih igrača i dva Amerikanaca. Znamo da ćemo morati odigrati na veoma visokom nivou ako želimo da ih pobijedimo. U posljednje dvije utakmice nismo bili na svom nivou, mislim da je to, prije svega, posljedica pauze koju smo imali u prvenstvu. Trenirali smo bez četiri reprezentativca, te povrijeđenog Sandija Grubeliča. Nismo bili u punom sastavu, ali se nadam da će nas ovih nekoliko dana treninga vratiti u pravu formu i da ćemo sutra odigrati na svom nivou i pobijediti - kazao je Trbić.

Jedan od ključnih igrača Sparsa Stefan Glogovac kazao je da MZT na visokim pozicijama ima dva veoma kvalitetna igrača - Andriju Bojića i Ivu Ivanova.

- Na nama je težak zadatak da ih zaustavimo. Međutim, mi smo poznati da u ovoj sezoni ABA 2 lige igramo jednu od boljih odbrana. Dobro smo trenirali ove sedmice, pokušat ćemo da ih zaustavimo i primimo što manji broj poena i samim tim pokušamo ostvariti pobjedu - kazao je Glogovac.

Susret Spars - MZT Skoplje igrat će se sutra u dvorani "Grbavica" od 17 sati.Drugi bh. predstavnik u ABA 2 ligi - Zrinjski u 11. kolu sutra gostuje u Vršcu protiv istoimenog protivnika.