Vijesti
Sport
Hasan Salihamidžić među najlošije plaćenim sportskim direktorima u Bundesligi
03.01.2019. 12:00
Izvor: klix.ba
Hasan Salihamidžić među najlošije plaćenim sportskim direktorima u Bundesligi
Mediji u Njemačkoj objavili su plate sportskih direktora klubova u Bundesligi, a bivši bh. reprezentativac i sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić iznenađujuće je jedan od najlošije plaćenih funkcionera u najelitnijem nogometnom takmičenju u Njemačkoj.
Popularni Brazzo je na funkciju sportskog direktora Bayerna stigao prije godinu i po, a iako su mnogi mislili da je dogovorio unosnu saradnju, tek nakon godinu i po saznalo se da ima jednu od najlošijih godišnjih zarada od svih sportskih direktora u Bundesligi.
Najplaćeniji na ovoj poziciji je sportski direktor Red Bull Leipziga Ralf Rangnick koji godišnje zaradi između tri i četiri miliona eura, a dobro je plaćen i direktor Wolfsbruga Jorg Schmadtke koji godišnje zaradi između dva i tri miliona eura.
Između 1,5 i dva miliona eura zarade sportski direktori Schalkea (Christian Heidel), Borussije M'gladbach (Max Eberl), Bayer Leverkusena (Rudi Voller), Eintracht Frankfurta (Fredi Bobić) i Borussije Dortmund (Michael Zorc).
Nešto niža primanja imaju sportski direktori Augsburga, Hannovera i Herthe koji zarađuju između milion i milion i po na godišnjoj bazi, a Hasan Salihamidžić nalazi se u društvu najlošije plaćenih sportskih direktora u Njemačkoj i na godišnjoj bazi zaradi između 500.000 i milion eura.