Vijesti
Sport
Strijelci Sarajeva odlični u Sloveniji, Fazlija zadovoljan rezultatima
07.01.2019. 12:00
Izvor: klix.ba
Strijelci Sarajeva odlični u Sloveniji, Fazlija zadovoljan rezultatima
Članovi Streljačkog kluba Sarajevo ostvarili su sjajne rezultate na 23. Trzin Walther Cupu, održanom prošlog vikenda u slovenskom Trzinu.
U konkurenciji više od 400 takmičara iz 10 deset zemalja sarajevski strijelci osvojili su tri medalje i postavivši dva državna i jedan lični rekord.
Na pobjedničko postolje kao najbolji senior, a nakon uzbudljivog i do samog kraja neizvjesnog finala, popeo se Nedžad Džanković sa novim državnim rekordom u finalnom gađanju od 246,7 krugova.
Juniorka Almedina Arnautović, iako joj je ovo bio tek drugi nastup na međunarodnim takmičenjima, imala je izuzetno uspješan nastup osvojivši odlično treće mjesto. U finalu je postavila novi državni rekord s pogođenih 220,7 krugova.

Drugog dana takmičenja seniori SK Sarajevo su odličnim gađanjem osvojili su prvo mjesto u konkurenciji 13 ekipa.

Bh. ekipu do pobjede predvodio je najiskusniji takmičar Nedžad Fazlija koji je imao 620,4 kruga, a u sastavu ekipe još su bili Nedžad Džanković koji je imao 612,8 krugova i mladi olimpijac Amar Dizdarević koji je pogodio 611,1 krug.
"U veoma jakoj konkurenciji naši mladi takmičari su pokazali da mogu izdržati i boriti se sa pritiskom velikih nastupa. Zadovoljan sam njihovim rezultatima, a posebno na osvojenim medaljama što će im sigurno biti podstrek za dalji rad, nove i još bolje rezultate. Kao njihov trener vjerujem u njih, a najvažnije od svega je da su sebi dokazali da mogu izdržati pritisak, izboriti se sa tremom i na kraju postići rezultat uz nove rekorde. Sve je ovo rezultat dobrog i stručnog rada, te njihovog višegodišnjeg truda i zalaganja na treninzima", rekao Nedžad Fazlija, a saopćeno je iz SK Sarajevo.