Vesti
Društvo i ekonomija
Stevanović: Počela serijska proizvodnja "500L"
06.07.2012. 12:00
Izvor: Blic
Stevanović: Počela serijska proizvodnja "500L"
Serijska proizvodnja novog modela "Fijat 500 L" je počela u fabrici u Kragujevcu, gradu sa velikim ambicijama i ozbiljnim investicionim zamahom, rekao je danas gradonačelnik Veroljub Stevanović odgovarajući na brojna pitanja novinara iz Austrije.
- Proizvodnja novog modela "500 L" u pogonima fabrike Fiat automobili u Kragujevcu počela je u sredu - prezicirao je Stevanović na prijemu za austrijske novinare održanom u gradskoj upravi i dodao da grad ima velike ambicije a po investicijama u oblasti infrastrukture prednjači u ovom delu Srbije.
Austrijski novinari, njih 12, posetili su Kragujevac u okviru projekta "Putevima Konstantina Velikog", a u susret obeležavanju 1.700 godina od donošenja Milanskog edikta.
Pored interesovanja za poslavanje Fijatove fabrike u Kragujevcu, gradonačelnika su pitali o stopi nezaposlenosti, demografskim kretanjima, političkoj situaciji...
Poručujući da je, kako u političkom tako i u ekonomskom smislu, važno jačati međusobno razumevanje, austrijski novinari su rekli da je Kragujevac "grad koji je dobro organizovan, moderan, vidi se da se razvija, te da su izraelska Plaza i italijanski Fijat dobro znali gde će da ulažu".