Vesti
Društvo i ekonomija
Ministarka Zorana Mihajlović: Svi investitori su dobrodošli
19.12.2012. 12:00
Izvor: Blic
Ministarka Zorana Mihajlović: Svi investitori su dobrodošli
Sa delegacijom čeških privrednika se nisam sastala samo zbog toga što sam bila u Beču, na ranije zakazanim sastancima u Energetskoj zajednici. Štavalj je jedan od prioritetnih projekata koje Ministarstvo energetike pokušava da promoviše, a češki investitori su dobrodošli kao i svi drugi - kaže za “Blic” Zorana Mihajlović, ministarka energetike, pozivajući sve zainteresovane kompanije da se obrate tom ministarstvu.
Negirajući da je izbegla susret sa češkom firmom zainteresovanom za ulaganje u rudnik i termoelektranu Štavalj, Mihajlovićeva kaže da je sastancima naših zvaničnika s tom kompanijom prisustvovala pomoćnica ministra za sektor elektroenergetike, a da je ona lično o tom projektu razgovarala i sa ambasadorkom Češke prilikom nedavnog otvaranja fabrike za prečišćavanje vode na Pešteru.
Za izgradnju termoelektrane i rudnika Štavalj kod Sjenice interesovanje su pokazale kompanije iz Kine i češka “Alta”, koja je sa državom u maju potpisala pismo o namerama o izgradnji jednog bloka termoelektrane snage 350 megavata i modernizaciji rudnika na Pešterskoj visoravni, a ukupna vrednost projekta iznosi 650 miliona evra.