Vesti
Društvo i ekonomija
Bajatović: Od januara gas skuplji 10 odsto
20.12.2012. 20:00
Izvor: S Media
Bajatović: Od januara gas skuplji 10 odsto
Od januara gas skuplji 10 odsto. Za kraj sledeće godine predviđeno je uspostavljanje komercijalne cene ovog energenta, izjavio generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović.
Gas će od januara poskupeti u proseku za oko 10 odsto i to je dogovoreno s predstavnicima Vlade, izjavio je generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović, a ministarka energetike i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović da struja neće poskupeti ni u januaru.
Gas je trebalo da poskupi odmah od decembra. Ali, zbog zakonske obaveze da se građani o tome obaveste 15 dana ranije, gas će poskupeti od januara, rekao je Bajatović je za "Politiku".
On je napomenuo da je dodatni razlog za pomeranje ovog roka i to što će inflacija na kraju 2012. godine dostići 14 odsto, a dodatno poskupljenje gasa bi to "probilo".
Upitan da objasni šta će "Srbijagas" dobiti ovim povećanjem cena, budući da je to opet daleko od realne cene gasa, Bajatović kaže da će ovo svakako uticati na smanjenje gubitka "Srbijagasa" koji za poslednji kvartal iznosi oko 75 miliona evra.
Prema njegovim rečima, za kraj sledeće godine predviđeno je uspostavljanje komercijalne cene ovog energenta.