Vesti
Društvo i ekonomija
Srpski policajci pozirali kao mafijaši
25.02.2013. 20:00
Izvor: Mondo
Srpski policajci pozirali kao mafijaši
Fotografija mladih policajaca koji na bahat način poziraju sa pištoljima u rukama, osvanula je na društvenim mrežama i postala novi hit.
Slika se pojavila na Facebook stranici novosadskog Radija 021, uz komentar "lokalna banda”.
Kako je i odakle fotografija dospela na internet još je nepoznato, ali je vidljivo da je reč o polaznicima Centra za osnovnu policijsku obuku iz Sremske Kamenice, koja postoji u nekadašnjoj Srednjoj školi Unutrašnjih poslova MUP Srbije.
Od kada se pojavila fotografija na ovoj Facebooku veliki broj građana osuo je paljbu po akterima, ali se pojavio i veliki broj komentara podrške budućim policajcima:
“Nijedna vrata nisu pogrešna koja na pravi način definiše psihologiju ovakvih momaka odraslih na Rambo filmovima, i pogrešnim idolima. Još dok je postojala Milicijska srednja škola u Sremskim Kamenici u devedeset posto soba posteri su bili idoli tipa Arkana i Tigrova...
Poenta je što je ideja za slikanje nastala iz jednog uma, a ostali se umovi priklonili alfi. Nemanje sopstvenih vrednosti, psihologija krda, socijalno uslovljavanje i masmedijsko vaspitanje kostaće ove momke željene reputacije kada fotka stigne na pogrešna vrata. Kad ih vidim odmah dobijam neizdrživu želju za kriminalom, po prvi put u životu.
Čitam komenatre i ne mogu da verujem da odrasle osobe, bar mislim da neki jesu, pišu takve nebuloze. Ovi momci sa slike su se prijavili da rade posao koji niko od vas neće da radi, a hoće da mu guza bude bezbedna, zar ne? Sram vas sve bilo!!!! Deca sa fotografije imaju pravo da se šale, ali ne u uniformi i sa službenim oružjem, pogotovo ako će fotografija izaći u medijima.”
Ostalo je nejasno kada je nastala fotografija, a prema nekim izvorima, navodno je reč o slici iz oktobra prošle godine, a većina učesnika slikanja već radi u policiji.
MUP Srbije istražuje kako je ova fotografija dospela na internet, pišu beogradski mediji.
"Ovo je skandalozna fotografija i biće pokrenut postupak protiv svih lica koji se nalaze na slici jer je ovo rušenje ugleda srpske policije", rekao je izvor iz vrha MUP-a za "Telegraf."
U toku dana očekuje se i zvanično saopštenje MUP-a o ovom nemilom incidentu.