Vesti
Društvo i ekonomija
Srbin iz Australije biće direktor Er Srbija
01.08.2013. 20:00
Izvor: Mondo
Srbin iz Australije biće direktor Er Srbija
Direktor nacionalne avio kompanije Er Srbija biće Srbin iz Australije Dane Kondić, koji je donedavno bio na najvišim rukovodećim pozicijama u Etihadu.
On bi Er Srbiju zvanično trebalo da preuzme 31. decembra ove godine, piše "Informer".
Kondić koji je u međunarodnim poslovnim krugovima poznat kao Deni Kondić, dete je srpskih iseljenika sa Kozare u današnjoj Republici Srpskoj, a supruga mu je takođe poreklom Srpkinja.
Budući prvi čovek aviokompanije koja će naslediti Jat danas će u Beogradu prisustvovati potpisivanju sporazuma o strateškom partnerstvu Srbije i Etihada iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).
Kako saznajemo, kompanija iz UAE još pre tri meseca odlučila je da na čelo Er Srbije postavi Kondića, koji ima višegodišnje iskustvo upravljanja u vodećim svetskim avio kompanijama.
Etihad će u skladu s ugovorom o strateškom partnerstvu imenovati Kondića za direktora kompanije - navodi "Informerov" sagovornik upućen u pregovore.
To potvrđuje i sadašnji vršilac dužnosti generalnog direktora Jata Velimir Vukašinović, koji kaže da poznaje svog naslednika i da s njim ima odličnu saradnju.
"Upoznali smo se pre tri meseca u Abu Dabiju. On je dobra osoba i odličan je za ovaj posao. Rođen je u Australiji, ali zna srpski, tako da neće imati nikakvih jezičkih barijera. Ima veliko radno iskustvo u oblasti komercijalnog vazdušnog transporta, industriji turizma i menadžmentu i veliki je profesionalac", navodi Vukašinović.
Kako dodaje, Kondić je veoma vezan za ovo podneblje, a ima rođake u Beogradu i Potkozarju u Republici Srpskoj, odakle su mu poreklom roditelji.
"Čak i njegova deca govore srpski, a i žena mu je poreklom Srpkinja. Često je dolazio u Srbiju i pre ovoga. Na ovo mesto došao je jer poznaje mnogo ljudi u avio saobraćaju. Poznaje i Džejmsa Hogana, pa nema sumnje da ga izuzetno ceni", smatra Vukašinović.
On se nada da će s Kondićem dobro sarađivati.
"Kada smo se upoznali, rekao mi je: 'Ovde sam da bih sarađivao s vama'. Mislim da će nam veoma značiti u kompaniji", ističe Vukašinović.
"Informer" je pokušao da stupi u kontakt s budućim prvim čovekom Er Srbije, ali je on kratko poručio da pre potpisivanja ugovora ne može da govori za medije.