Vesti
Društvo i ekonomija
Sindikati Jata prete obustavom rada i blokadama
21.08.2013. 20:00
Izvor: Mondo
Sindikati Jata prete obustavom rada i blokadama
Sindikati Jat ervejza zapretili da će pozvati zaposlene da obustave rad ili blokiraju poslovne aktivnosti ukoliko ne dobiju odgovore na, kako kažu, mnoge nejasnoće oko privatizacije nacionalnog avioprevoznika.
"Na (juče) zakazanom sastanku s predstavnicima Jata i Etihad grupe od samog početka je bilo jasno da osobe s druge strane niti imaju odgovore, niti dobru volju da problem reše. Cilj im je jedino bio da pokušaju da posvađaju i podele sindikate", navodi se u saopštenju Sindikata komercijalnih i ekonomsko-pravnih radnika Jata i Jedinstvene sindikalne organizacija Jata.
Pošto, kako se dodaje dalje, u toj nameri nisu uspeli, "sastanak nije ni održan, tako da su sindikati opet uskraćeni za odgovore koji su od životnog značaja za zaposlene u Jatu".
"Takozvani socijalni program je počeo, a da mi kao predstavnici radnika nismo ni konsultovani, a kamoli da ga je neko sa nama dogovarao", navode sindikalci i naglašavaju da nisu i ne žele da budu kočnica privatizacije Jata, ali da žele da aktivno učestvuju u tome radi zaštite prava zaposlenih
"Zbog svega ovoga, ukoliko ne dobijemo odgovore na već duže vreme postavljena pitanja, i ukoliko se i dalje budu ignorisali naši zahtevi bićemo prinuđeni da 'sindikalno' odgovorimo", stoji u saopštenju sindikata Jata.