Vesti
Društvo i ekonomija
Bivši radnici Zastave traže posao od države
19.09.2013. 20:00
Izvor: Mondo
Bivši radnici Zastave traže posao od države
Bivši radnici Zastave koji su uz socijalni program napustili fabriku kao tehnološki višak početkom 2011. godine, traže od države posao uz pretnju protestima.
Posao traži 650 bivših Zastavinih radnika, od kojih je najveći broj, blizu 550, stariji od 46 godina, izjavio je predsednik Udruženja bivših radnika Zastave Miroslav Todorović
On je rekao je novinarima da će u ponedeljak biti zatraženo od predstavnika političkih partija u gradu, Srpske napredne stranke (SNS) i socijalističke partije Srbije (SPS), da pomognu da se organizuje sastanak u nadležnim ministarstvima Vlade Srbije o rešavanju njihovih problema.
"Obratili smo se premijeru i prvom potpredsedniku Ivici Dačiću i Aleksandru Vučiću, ali odgovor još nismo dobili, pa ćemo pokušti još jednom da zakažemo razgovore u Vladi Srbije", rekao je Todorović.
On je naveo da će radnici, ako to ne uspeju za tri do četiri dana, narednog četvrtka organizovati protest ispred skupštine grada uz šetnju radnika ka fabrici Fijata u Kragujevcu u znak pozorenja.
Udruženje bivših radnika Zastave podseća da država nije ispunila obaveze koje je preuzela po Protokolu koji je potpisan krajem 2010. godine o rešavanju tehnološkog viška u fabrici Zastava, nakon dolaska Fijata u Kragujevac.
Gradončelnik Kragujevca Veroljub Stevanović je nakon sastanka sa delegacijom Udruženja bivših Zastavinih radnika kazao da Udruženje ima podršku grada, kao i da je "problem komplikovan i težak i da je rešenje u rukama Vlade Srbije".