Vesti
Društvo i ekonomija
Mihajlović: Rešenje pitanja Srbijagasa za desetak dana
04.11.2013. 20:00
Izvor: Blic
Mihajlović: Rešenje pitanja Srbijagasa za desetak dana
Ministarska enegetike Srbije Zorana Mihajlović danas je u Jagodini izjavila da očekuje da za desetak dana bude postignut dogovor o restrukturiranju Srbijagasa.
Već danas, kao i tokom nedelje, biće održani sastanci o Srbijagasu i za desetak dana očekujem konačan dogovor o finansijskom restrukturiranju, odnosno o reprogramiranju i restrukturiranju kredita i o organizaciji tog javnog preduzeća - rekla je Mihajlović prilikom otvaranja nove trafostanice u Jagodini.
Ministarka je dodala da će konačno biti razrešeno da li je cena gasa socijalna, za koju ona smatra da nije socijalna, i da će Srbijagas konacnco moći da ide napred.
- Trenutno Srbijagas i dalje ide na dole i to nije dobro - ocenila je Mihajlović.
Po njenim rečima, javnost mora da zna da cenu gasa ne određuje Ministarstvo energetike već Agencija za energetiku, a pre svega cena tog energenta na berzi.
- Cena gasa od kraja avgusta je potpuno tržišsna i pokriva sve troškove i za to postoje papiri - istakla je Mihajlović.
Kako je dodala, restrukturiranje Srbijagasa ne može da uspori izgradnju gasovoda Juži tok. Naprotiv, bolji Srbijagas sasvim sigurno može da plaća svoje obaveze i da idemo brže u Južni tok - rekla je ministarka eneregetike.