Vesti
Društvo i ekonomija
Boris Tadić u Sankt Peterburgu
10.01.2014. 20:00
Izvor: Blic
Boris Tadić u Sankt Peterburgu
Bivši predsednik Srbije i počasni predsednik Demokratske stranke Boris Tadić, juče je tokom boravka u Rusiji, razgovarao je sa gubernatorom Sankt Peterburga, Georgijem Poltavčenkom, o ekonomskoj saradnji Srbije i sanktpeterburške oblasti.
Kako je saopšteno, Tadić i Poltavčenko su ocenili da postoje ogromni potencijali za saradnju u oblastima ekonomije i privrede i razgovarali o načinima na koje bi ta saradnja mogla biti ostvarena u budućnosti.
"I pored činjenice da postoje brojna polja u kojima bi mogla biti ostvarena uspešna saradnja naše zemlje i sanktpeterburške oblasti, potencijali te saradnje, koji su nesumnjivo veliki, do sada nisu ostvareni", ukazao je Tadić.
Poltavčeno i Tadić su saglasni da su mogućnosti za saradnju brojne i da postoje mnoge oblasti u kojima bi ta saradnja mogla biti ostvarena.
Posebno su istakli da bi uspešna saradnja mogla biti sprovedena u oblasti poljoprivredne i prerađivačke industrije, kao i u oblastima energetike i razvoja novih tehnologija, navodi se na kraju saopštenja.