Vesti
Društvo i ekonomija
Mali: Radulović bio velika greška
29.01.2014. 20:00
Izvor: Akter
Mali: Radulović bio velika greška
Predsednik Privremenog organa Beograda Siniša Mali izjavio je da je imenovanje Saše Radulovića za ministra privrede bila velika greška
Mali je rekao da je Radulović "sramota za Srbiju" i da je trebalo da bude smenjen, a ne da se čeka da podnese ostavku.
On je, odgovarajući na pitanja novinara, istakao da je Radulović poslednjih šest meseci radio samo na svojoj promociji, a da za srpsku privredu nije ništa učinio.
"Insistirao je na nekim zakonima, poput zakona o stečaju, koji bi u budućnosti samo osigurali neku njegovu ulogu, poput stečajnog upravnika", izjavio je Mali.
Prema njegovim rečima, bila je velika greška prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića što je predložio Radulovića na funkciju ministra privrede.
"Zar je problem što je neki zakon zaustavljen jer Vučić želi da razgovara sa radnicima i da ostvari socijalni dijalog, za razliku od Radulovića, koji radnike prezire?", rekao je Mali, koji je doskora bio Vučićev savetnik za privredu.
On je dodao da je Radulović mogao da učini nešto za reforme, ali da ništa nije uradio.
"Vučić je dao šansu Krstiću i Raduloviću, jedan se snašao, drugi očigledno nije. Koliko još juče pokušao je da stopira isplatu plata u Železari, u kojoj ima 5.000 zaposlenih", rekao je Mali.
Na pitanje novinara kad je shvatio da Radulović ne radi, Mali je odgovorio da sa njim nije razgovarao nekoliko meseci.
"Od novembra se nisam čuo sa njim, ali na osnovu jučerašnjeg obrazloženja ispalo je da su svi krivi i da svi koče reforme. Niko ga nije sprečavao da ih sprovede, ali se bavio samo zakonima koji ga interesuju i svojom promocijom", rekao je Mali i upitao da li neko može da navede barem jednog investitora kojeg je Radulović doveo.
Prema njegovim rečima, Vlada je zakasnila da smeni Radulovića i to je trebala da uradi ranije.
Na kraju, Mali je ocenio da će Radulović ostati upamćen "samo kao mali politikant".