Vesti
Društvo i ekonomija
Agrar dobio 1,2 milijarde dinara
25.02.2014. 20:00
Izvor: Akter
Agrar dobio 1,2 milijarde dinara
Poljoprivrednim proizvođačima je od 30. januara zaključno sa jučerašnjim danom isplaćeno ukupno 1,2 milijarde dinara subvencija
Isplaćene subvencije se, kako se precizira, odnose na prenete obaveze iz 2013. godine, a u toj sumi su i obaveze koje dospevaju u ovoj godini, a na osnovu podnetih zahteva po pravilnicima iz prošle godine, saopštilo je danas Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.
U navedenom periodu najznačajnije isplate odnose se na podsticaje u stočarstvu u ukupnom iznosu od 1,12 milijardi dinara.
Od ovog iznosa poljoprivrednim proizvođačima isplaćena je i trećina iznosa koja se odnosi na isplatu premije za mleko za četvrti kvartal 2013, oko 380 miliona dinara, što je u poslednje tri godine najranija isplata poljoprivrednicima koji se bave ovom vrstom poljoprivrede.
Kako je najavio ministar poljoprivrede Dragan Glamočić, isplata svih zaostalih dugovanja ka poljoprivrednim proizvođačima u naredna dva meseca biće realizovana.
Dug ka poljoprivrednim proizvođačima ove godine najmanji je u poslednjih pet godina, navedeno je u saopštenju Ministarstva poljoprivrede.