Vesti
Društvo i ekonomija
Novi ministar privrede treba da bude reformator
27.03.2014. 20:00
Izvor: Blic
Novi ministar privrede treba da bude reformator
Budući ministar privrede Srbije mora da bude talentovani reformator koji dobro poznaje domaću privredu, izjavio je danas predsednik kompanije Sintelon-Tarket Nikola Pavičić.
-Samo onaj ko dobro poznaje stanje u 11.500 malih, srednjih i velikih preduzeća u Srbiji, i uzroke njihovih problema u poslovanju, može da bude na čelu Ministarstva privrede. To mora da bude iskusan privrednik jer su se dosadašnja rešenja - kada su na tom mestu bili političari i ekonomisti, pokazala kao loša - rekao je Pavičić.
On je istakao da ministar privrede koji nikad nije radio u privredi, liči na lekara koji nikad nije video pacijenta, a treba da mu prepiše terapiju za ozbiljnu bolest.
- Novi ministar privrede prvo treba da napravi analizu uzroka sadašnjeg lošeg stanja u privredi, i program reformi koji će biti sproveden u narednih 100 dana - predložio je Pavičić.
Po njegovom mišljenju, nova Vlada Srbije ima šansu da u kraćem roku popravi stanje u privredi jer nije u sprezi sa interesnim grupama koje su imale koristi od nesredjenog privrednog ambijenta.