Vesti
Sport
Divac: Nisam zadovoljan rezultatima
16.04.2014. 20:00
Izvor: Akter
Divac: Nisam zadovoljan rezultatima
Vlade Divac izjavio je danas da nije zadovoljan rezultatima koje su srpski sportisti ostvarili na minulim Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju
Takođe je izjavio i da će ubuduće kriterijumi za učešće na olimpijskim igrama biti jednaki za letnje i za zimske sportove.
Divac je na 3. redovnoj skupštini Olimpijskog komiteta Srbije koja je danas održana u Novom Sadu kazao da je poznato da nije prihvaćen izveštaj o učešću naših sportista u Sičiju, da nacionalni komitet nije zadovoljan sa tim rezultatima, te da će za zimske sportove biti značajno podignuti kriterijumi za rezultate kojima se ostvaruje olimpijska norma.
Obraćajući se članovima skupštine Olimpijskog komiteta Divac je rekao da su nacionalni sportski savezi i njihovi sportisti u prethodnoj godini radili kvalitetno, a da je OKS svojim aktivnostima u potpunosti ispratio i prepoznao svaki dobar rezultat.
"U kategorizaciji Olimpijskog komiteta Srbije prema poslednjoj odluci Izvršnog odbora, a prema predlogu Programske komisije, trenutno imamo 59 individualnih sportista i sedam nacionalnih selekcija, što jasno govori o dobrom i kvalitetnom radu saveza i sportista", rekao je Divac.
Predsednik OKS rekao je novinarima da to što je sednica Skupštine održana u Novom Sadu predstavlja samo nastavak dobre prakse da se sednice najvećeg organa Olimpijskog komiteta održavaju van Beograda.
U ime gradske vlasti u Novom Sadu članove Skupštine OKS pozdravio je član Gradskog veća Novog Sada zadužen za sport Predrag Svilar koji je kazao da je velika čast i zadovoljstvo što se sednica Skupštine najeminentnije sportskog saveza svake države, održava baš u Novom Sadu.
"Moram da napomenem da je Novi Sad tu privilegiju svakako zaslužio. Teško je nabrojati sve trijumfe, medalje i sportske podvige naših olimpijskih timova u koje su utkani trud, želja i umeće sportista iz Novog Sada", rekao je Svilar dodajući da je siguran da će i na narednim Olimpijskim igrama upravo sportisti iz Novog Sada doneti radost svim poklonicima sporta u Srbiji.
Svilar je naglasio da je Novi Sad sportski grad, a da činjenica da je Novosađanin Momčilo Tapavica prvi olimpijac u istoriji srpskog sporta, samo govori o tome da Olimpijski komitet u Novom Sadu nije gost, već da je u svojoj kući.
Današnjoj sednici Skupštine OKS prisustvovalo je 47 od ukupno 65 članova, a na dnevnom redu je bilo devet tačaka među kojima su najznačajnije Izveštaj o radu Olimpijskog komiteta Srbije u 2013. godini, Predlog odluke o finansijskim izveštajima Olimpijskog komiteta Srbije u 2013. godini, Izveštaj nadzornog odbora o radu i poslovanju OKS u 2013. godini i Predlog Odluke o finansijskom planu Olimpijskom komiteta Srbije za 2014. godinu.