Vesti
Društvo i ekonomija
Prijave protiv Slavice Djukić Dejanović i Gorana Ješića
17.04.2014. 20:00
Izvor: Beta
Prijave protiv Slavice Djukić Dejanović i Gorana Ješića
BEOGRAD, 17. aprila 2014. (Beta) - Agencija za borbu protiv korupcije podnela je krivičnu prijavu protiv ministarke zdravlja Srbije Slavice Djukić Dejanović, potpredsednika Vlade Vojvodine Gorana Ješića i još osam funkcionera, zbog sumnje da su dali lažne podatke o imovini ili je nisu prijavili.

Prijava Republičkom javnom tužilaštvu podneta je i protiv bivšeg direktora Inspektorata za rad Dragoljuba Peurače, koji je 19. marta uhapšen zbog sumnje da je primio 15.000 evra mita.

Za izbegavanje zakonskih obaveza sumnjiče se i generalni direktor Javnog preduzeća za skloništa Vladan Skadrić, bivši direktor Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje Aleksandar Vuksanović, sudija Privrednog suda u Beogradu Ružica Banjalučkić, bivši član Komisije za hartije od vrednosti Djordje Jovanović i još tri osobe.

Nadležnim državnim organima podneto je i 15 izveštaja o funkcionerima za koje se sumnja da su izvršili krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti, ali Agencija nije objavila njihova imena jer bi se time moglo ugroziti ili otežati vodjenje postupka, dodaje se u saopštenju.